strings.skip_to_content
Alle klantcases
02 december 2021

Het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen; energie voor iedereen!

‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’ is een bekende uitspraak (zeker voor voetballiefhebbers, zoals bij Solar Concept). En dit geldt ook zeker voor de samenwerking tussen Solar Concept en Salesdock. In een tijd waarin de energiemarkt onder druk staat vanwege de hoge gasprijzen, zijn duurzaamheid en aandacht voor de energietransitie nog belangrijker geworden. Daarom hebben Salesdock en Solar Concept de handen ineengeslagen om het verkopen en aanvragen van zonnepanelen voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken.

Via een gezamenlijke relatie, NBE, zijn Solar Concept en Salesdock met elkaar in contact gekomen. Aangezien beide partijen niet in problemen, maar juist in kansen en uitdagingen geloven, is het daarna snel gegaan. Bart Vos van Solar Concept, verantwoordelijk voor de Particuliere markt, hierover: “In onze zoektocht om de energietransitie in een (hoger) tempo te versnellen kwamen we in gesprek met Salesdock. De klik was er meteen en een maand later waren we operationeel, daar krijgen wij nou energie van! 😉”

De timing van de eerste kop koffie samen op kantoor bij NBE in Didam was perfect. Het enthousiasme van NBE over de mogelijkheden die Salesdock biedt, bleek de sleutel tot deze samenwerking. Solar Concept stond namelijk aan de vooravond om met een nieuw, vereenvoudigd concept het verkopen van zonnepanelen bereikbaar te maken voor andere type salesorganisaties.

De ontbrekende schakel binnen het concept van Solar Concept was de mogelijkheid om klanten direct een overzichtelijke offerte aan te bieden (zonder de technische en complexe kant van zonnepanelen). Gewoon zonder gedoe en voorzien van alle gemak. Precies datgene wat Salesdock biedt.

Daarna ging het snel. Nog geen twee maanden na de eerste kop koffie waren de verkopers al getraind en klaar voor de eerste verkopen. En dat is zelfs voor Twan Geurts van Kessel, eindbaas (in zijn eigen woorden) van Solar Concept, een unieke ervaring: “De snelheid waarmee we dit met Salesdock, op een zeer eenvoudige en voor iedereen werkbare manier, hebben kunnen uitrollen is ongekend”. Twan krijgt hierin direct bijval van Bart: “Het was geweldig om met Suzanne (design) en Nick samen te werken. Het tempo en de kwaliteit waarop Salesdock tot het gewenste (eind)resultaat komt, is bewonderenswaardig”.

“In onze zoektocht om de energietransitie in een (hoger) tempo te versnellen kwamen we in gesprek met Salesdock. De klik was er meteen en een maand later waren we operationeel, daar krijgen wij nou energie van! 😉”
Bart Vos, Solar Concept

Ook voor Salesdock zijn de verwachtingen hoog gespannen. De markt voor energie verandert; extreem hoge tarieven maakt een gesprek over de energietransitie daarom nóg belangrijker. Mark Hekkelman, CEO van Salesdock hierover: “Wij willen als Salesdock de verandering in de energiemarkt helpen versnellen; van ‘een verkoopgesprek over energie en besparen’ naar ‘een goed gesprek over de energietransitie en de mogelijkheden van besparen én verduurzamen voor de klant’. Daarom zijn we eind 2020 al begonnen om een markt als zonnepanelen toegankelijk te maken voor schaalbare verkoop. En laat dan nu precies zijn hoe Solar Concept de markt ook voor ogen heeft!”

De vraag naar kwalitatief goede systemen en het zelf opwekken van energie is enorm nu. Nu is het de uitdaging om vraag en aanbod te verbinden. Door de grote beschikbare installatiecapaciteit door heel Nederland én de kwalitatief hoogwaardige panelen van Sunpower binnen dit unieke concept, staat Solar Concept klaar om deze winter in grote volumes zonnepanelen te installeren. Volgens Twan kan het niet anders dan een groot succes worden: “We bundelen via Salesdock de beste salesorganisaties, de slimste systemen én grootste merken in de zonnepanelenbranche in een tool waarmee iedere verkoper heel eenvoudig op pad kan. Dit is een uniek concept waarin we het beste van alle werelden samenbrengen. En die ons absoluut vooruit gaat helpen bij onze missie: onze klanten te voorzien van het beste totaalconcept op het gebied van zonnepanelen; energie voor iedereen!”

Verder lezen

Meer cases

Volg ons ook op LinkedIn
Nieuwsbrief
Mis nooit het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
🇳🇱
NL
05:27
🇮🇳
IN
08:57

© 2024 Salesdock | Privacy policy